Sutter til babyer

 

Babyer er bliver beroligede af virkningen af ​​en sut – eller de fleste babyer gør i hvert fald. Det kan derfor være en rigtig god idé at have nogle sutter klar til babyen, da den kan give ro på rigtig mange situationer. I starten er den god på alle tidspunkter, og senere hen når barnet skal i institution, kan det være rigtig godt at have en sut til barnet, når han eller hun skal afleveres.

Nogle forældre kunne ikke komme igennem dagen uden at give deres barn en sut, mens andre forældre stærkt misbilliger deres anvendelse. Så det er helt op til jer som forældre at beslutte, om det er noget i vil gøre brug af.

 

Hvilken slags sut er den bedste?

Også her er der mange delte meninger, og det kan være et spørgsmål om at prøve nogle forskellige typer af, før du finder den bedste sut til dit barn. Vær dog opmærksom på at nogle babyer simpelthen nægter at bruge sut. I det tilfælde kan man for eksempel bruge en bamse, sutteklud eller lignende for samme effekt.

De fleste sutter produceres i silikone eller gummi med et plastik eller silikone skjold og håndtag. Skjoldet forhindrer din baby i at blive kvalt.

Latex eller gummi sutter er blødere og mere fleksible end silikone, men de holder til gengæld ikke lige så længe. Silikone sutter kan være lettere at holde fri fra bakterier end latex sutter.

Ergonomiske sutter er fladere end de traditionelle kirsebær-formede sutter. De er formet til at opmuntre dit barn til at sutte på samme måde som ved amning. Disse sutter kan have en mindre effekt på barnets udvikling af tænder, hvorfor det kan være et godt valg, hvis man vil undgå at barnet få suttebid.