7 tegn på, at din baby elsker dig

Hvordan ved man, om ens kat elsker en? Er det aktuelt med et generationsskifte i virksomheden? Er universet virkelig uendeligt? Vi kan ikke svare på det hele, men der er dog ét af livets store spørgsmål, som vi kan hjælpe dig med at afkode: Hvordan du spotter de signaler, som din lille kærlighedsklump sender.

Selvom en baby ikke kan sige det med ord, er der ingen tvivl om, at din baby elsker og forguder dig. Men hvordan spotter man lige det? Din baby sender faktisk kærlighedserklæringer hver eneste dag – du skal bare lære at aflæse dem!

1. Bliv hos mig!

Når din baby har rundet de seks til otte måneder, begynder din baby at blive bevidst om, at du kan gå væk. Han/hun forstår endnu ikke, at du altid kommer tilbage igen, når du forsvinder ud i køkkenet eller på toilettet. Så du skal sikkert ikke bevæge dig særlig meget uden for synsfeltet, før din baby bryder ud i gråd. Han/hun er så afhængig af sin mor, og holder så meget af hende, at han/hun bryder ud i gråd, når du ikke er helt tæt på.

2. Babyen spejler dig

Det er ikke kun voksne mennesker, der giver udtryk for interesse, hvis de spejler dine bevægelser – babyer gør det faktisk også.

Du kender det sikkert: Hvis du rækker tunge af din baby, vil der ikke gå mere end et par minutter, før din lille klump gør det samme. Når din baby spejler din mimik eller dine bevægelser, arbejder han/hun på at knytte tættere bånd til dig, sin mor.

3. The look of love

For din lille baby findes der ikke nogen bedre beskæftigelse end at kigge på dit ansigt. Derfor vil du også opleve, at dit spædbarn kan bruge rigtig lang tid på at stirre på dig. Det er babyens måde at lære dig at kende, og dermed kunne være helt sikker på, at mor er i nærheden.

Nogle gange kan det blive så intenst for den lille baby med alle de følelser, det vækker. Derfor kan det næsten bliver for meget, og barnet kigger væk – men kun for et øjeblik, for babyen kigger på dig igen, så er det hans/hendes måde at fortælle “ja mor, jeg vil dig!”.

4. Det lille smil

Du har måske allerede undersøgt det, og fundet frem til, at din baby først kan smile bevidst, når den er omkring seks uger gammel. Men før du afskriver dit spædbarns små trækninger om munden som luft i maven, så kig lige en ekstra gang.

Eksperterne er meget uenige om, hvornår det tandløse smil egentlig melder sig, og for de helt tidlige kan det være allerede en uge efter fødslen. Det kan være tilfældigt i starten, men i løbet af de første par måneder vil det særligt være mors glade ansigt, der udløser det lille smil.

5. Tid til en snak?

Når din baby pludrer, er det en måde, hvorpå den forsøger at fastholde din opmærksomhed. Lige fra pludren til høje hvin af begejstring viser dig, at din baby gerne vil kommunikere med dig.

6. Kun mor!

Da dit barn var helt spæd, gjorde det ikke nødvendigvis så meget at vandre fra arm til arm, men når din baby runder de seks til otte måneder, får piben hurtigt en anden lyd.

Den begynder nemlig at give udtryk for, at den helst vil være hos dig, sin mor. Det prøver din baby at vise dig ved blandt andet at række armene ud efter dig. Det er babyens måde at vise, at han/hun ved, hvor hun hører til.

7. Putte-tid

Din baby har et medført behov for nærkontakt med sin mor. Det opfyldes gennem hud til hud-kontakt med dig. I starten er den afhængig af, at det er dig, der tager initiativ til put, men når babyen rammer otte til ti måneder begynder den selv at putte med dig. Den vil kravle helt tæt på dig, fordi den gerne vil være helt tæt på den, hun elsker højest.