Giv dit barn den bedste nattesøvn

Søvn er vigtig for dit barns udvikling. Det er nemlig under den nødvendige søvn, at dit barns krop vokser, helbredet styrkes og intellekten udvikler sig. Her får du gode råd til, hvordan du bedst sender dit barn til drømmeland.

Sørg for trygge rammer

Noget af det vigtigste for en god nattesøvn for dit barn er et godt og trygt sovemiljø. Læg en god støttepude ned til dit barn, så det har noget trygt at støtte og klamre sig til. Sørg desuden for en god madras, der giver den rigtige støtte. Og så skal du naturligvis sikre, at dit barn ligger med den rigtige størrelse dyne.

Drop iPad og tv’et ved sengen

Når dit barn skal sove, er det afgørende, at det har ro til at få den optimale søvn. Det giver du ikke dit barn, hvis du giver lov til iPads og TV i sengen. Det blå lys, der udsendes fra TV og tablet, forstyrrer nattesøvnen, og forringer den. Undgå derfor elektronik i barnets soveværelse og gør det til en vane, at sengen er et sted, hvor man sover.

Skab et godt sovemiljø

For at få det bedste ud af nattesøvnen – og for lettere at få dit barn til at sove – kræver det et godt sovemiljø. Det skal hverken være for koldt eller varmt i det rum, hvor dit barn skal sove. Sørg derfor for en temperatur, som ligger omkring 18 grader – det er nemlig den perfekte sovetemperatur. Luft grundigt ud i rummet kort tid inden sengetid, så der er et friskt klima.

Hav faste sengetider

Vi mennesker har et indre ur. Det gælder også for dit barn. Derfor skal du indstille det indre ur på at sove ca. samme tid hver aften. Det gør det lettere at falde til ro og gøre klar til at sove. Putter du dit barn samme tid, vil det selv begynde at signalere, at det nu er tid til at bevæge sig ind i drømmeland. Og det giver en roligere og mere stabil søvnrytme.