5 ting, du måske har glemt, du skal bruge inden baby kommer

Din baby kommer om lidt, maven er tung, og du er træt og udmattet. Forhåbentlig har du en partner, som har hjulpet lidt til med de sværeste ting – for der er meget, som skal fikses, købes, laves og hentes. Men det kan samtidig også være lidt svært at danne sig et overblik over, hvad der mangler, og hvad I ikke har brug for. Her er samlet en række ting, som jeg eller mine veninder glemte, dengang den første i rækken kom.

Engangsvaskeklude

Første gang jeg skulle skifte baby, efter vi var kommet hjem fra sygehuset, gik det op for mig, at jeg intet havde at tørre med. Jeg fik hurtigt sendt bud efter vådservietter og engangsvaskeklude, men dengang havde jeg altså glemt det. Det blev til en Storm P. løsning a la toiletpapir. Bare rolig – mit barn har det fint i dag.

Pude

For mange er der stor tvivl om, om et barn har brug for en pude som nyfødt. Og svaret er: Nej. Det har den ikke. Faktisk anbefales det, at baby ikke sover med en pude før det mindst er halvandet til to år gammelt. Men efter de første par år kan det være en fin idé at give dit barn lidt støtte. En babypude fra Fossflakes er et super fint bud på en pude til din yngste, når det først har afholdt sine første par fødselsdagsfester.

Badestol

Noget andet som jeg ved, mange af mine veninder ikke tænkte over, var en badestol. En baby skal ikke bades mere end et par gange om ugen i det første lange stykke tid, og det er heller ikke nødvendigt med sæbe til den bløde, sarte hud. Men det kan imidlertid være lidt svært at holde dit barn uden en badestol – som vi alle ved, bliver hud lidt glat at holde fast i, når det er vådt. Gør dig selv en tjeneste og køb en badestol, hvis du ikke allerede har, så baby ikke glider ud af hænderne på dig.

Babyalarm

I den første tid med baby vil du aldrig have lyst til at være væk fra dit barn. Og det er du nok også sjældent. Det er helt naturligt. Men før eller siden skal baby have lur alene, måske i en barnevogn, og så er det en god idé med en babyalarm. Du undgår at rende frem og tilbage, og så giver det dig lidt tryghed at vide, at du kan høre, hvad der foregår, selvom du ikke sidder lige ved siden af.