3 gode råd til babyværelset

Hvis du har små børn i hjemmet – eller sågar nogle på vej – er du sikkert allerede klar over, at nyt liv i hjemmet kræver en ommøblering, så barnets behov imødekommes. Det betyder, at hjemmet bliver ændret, og legetøj kan hurtigt flyde over det hele. Dit barn skal naturligvis også have et værelse indrettet med de smarteste børnemøbler.

Du får her 3 gode råd, der forhåbentlig kan hjælpe dig med at få indrettet et smukt og ikke mindst praktisk babyværelse.

Opbevaring er et must

På et babyværelse er der gerne mange og spændende sager. De spændende sager skal jo bare gerne blive ved med at være spændende, og det kræver, at der bliver holdt orden i legetøjet, hvilket kan være lidt af en opgave i sig selv.

Det behøver det dog ikke være. Hvis du blot udvælger dine møbler på babyværelset med fokus på opbevaring, kan du rent faktisk få nogle multifunktionelle møbler, der på lang sigt vil vise sig uundværlige. Det kunne eksempelvis være en lille bænk, der har plads til opbevaring.

Faktisk er det vigtigere, end du måske tror, at de forskellige kategorier indenfor legetøj holdes adskilt. Det er med til at holde orden i tingene, og på den måde forbliver tingene spændende. Vælg få møbler med gode opbevaringsløsninger, så værelset ikke bliver trangt. Det skal nemlig være til at komme rundt.

Opdel værelsets funktioner

Babyværelset har forskellige funktioner – dit barn skal lege, det skal sove og så skal det være kreativt og udvikle sig. Et babyværelse kan lynhurtigt blive rodet, og derfor er det ideelt at opdele værelset i forskellige funktioner.

Du kan med fordel lave et område, hvor dit barn skal sove. Det bliver naturligvis markeret med en seng, men du kan også male en firkant på væggen, der visuelt skaber en inddeling i rummet. Dit barns legeområde kan du eksempelvis tydeliggøre med en anden farve på væggen. Sørg dog for at vælge farver, der harmonerer med hinanden. Det er stadig ét rum, der skal hænge sammen.

Var der noget, du glemte midt i processen?

Vi mennesker er forskellige. For nogle er det udelukkende de små detaljer, der tæller, mens det for andre er mindre vigtigt. Uanset hvordan du er som person, vil der på et babyværelse altid være mindre detaljer, som du ganske enkelt ikke kan ignorere.

Dit barn er nemlig nødt til altid at være i sikkerhed og ikke risikere at komme til skade. Det kan være en gammel skrue, der stikker ud af en væg. Det kan være en splint fra et trægulv. Uanset hvad det er, vil der næsten altid være mindre detaljer, der bliver forbigået midt i alt stressen med at indrette værelset. Husk dem!