Huskeliste til baby

Når den søde tid nærmer sig og baby snart melder sin ankomst, er der helt sikkert rigtig mange ting som fylder i hovedet. Har vi husket det hele, fået pakket hospitals tasken, hvad skal vi have med, skal vi selv have bleer med, og hvad med pasning af mindre søskende, er babyværelset klar, fik vi købt den babymadras – alt dette flyver rundt i hovedet og kan være svært at holde styr på.

Derfor kan det være en rigtig god ide at lave en huskeliste, faktisk to. En til alt det I skal have med på hospitalet og en til hjemmebrug, hvor alt til den lille nye som skal købes og er købt, står på – lige fra autostol og babynest til bodystocking og strømper. Det er godt at holde listerne adskilt, så det ikke flyder sammen.

 

Find inspiration på nettet

På nettet kan man finde rigtig mange nyttige hukelister. Men pas på, for nogle af dem indeholder langt mere end hvad der faktisk er nødvendigt til den lille nye. Meget af det nævnte på listen, er det man kalder ‘nice to have’ og har man god luft i økonomien, kan det sagtnes være attraktivt. Men det som er bedst at have på sin huskeliste, er ‘need to have’ – altså det som rent faktisk er nødvendigt. Og husk at undersøge markedet og sammenligne priser på alt det på listen. Lige fra babytøjet til autostolen, for der kan være mange penge at spare, ved at bruge lidt tid på at undersøge priser – Måske kan man finde det brugt, hvis man er okay med det.

Huskelisten til hospitalet

Listen til hospitalet, skal indeholde lidt tøj, som en bodystock, heldragt, små luffer, og en lille bomuldshue, som kan beskytte baby mod vind og høje lyde. Husk også en køredragt hvis det er vinter, eller bare et lille tæppe, hvis det er sommer og meget varmt. Men det er godt at putte babyen lidt, da den jo lige er kommet ud af mors varme og trygge mave. Husk også lidt bleer, for det er ikke alle hospitaler som tilbyder dette. Tjek evt. der hvor du skal føde, hvad der fåes og hvad du selv skal have med.

Til sidst, skal mor selvfølgelig også have pakket en taske med lidt tøj – husk det skal være behageligt og løstsiddende. Du har lige født og kan være utrolig øm mange steder, derfor er det ikke tiden til stramme jeans og en fancy top – gem det til et andet tidspunkt. Din krop skal lige have lov til at finde sig selv igen, og du skal føle dig tilpas. Det er godt for dig og den nye baby, at mor har det rart. Så find joggingbukserne og en løs bluse frem. Husk at pakke en del trusser, og store bind. Blødningen kan være ret så kraftig efter en fødsel og det er ikke usandsyneligt, at du får behov for at skifte trusser og bind et par gange inden I skal hjem med den lille.

Husk autostolen, det er lovkrav at alle er spændt fast I bilen, også den lille nye baby, selvom det kan virke vildt at skulle lægge baby i en autostol med seler og det hele. Men det er altså vigtigt, og baby har det fint med det. Så ikke noget med at sidde med baby i armene på vej hjem i bilen. Hvis der sker noget, har du ikke mulighed for at beskytte din baby.

Huskelisten til hjemmet

Hvor meget tøj skal man købe, og hvad? Hvor mange sæt sengetøj? Og hvad skal der egenligt være på pulsebordet? Alt dette kan være et spørgsmål hos mange nye vordende forældre. Og det kan være svært, at holde styr på hvad man har købt, og hvad der mangler. Så lav en huske/indkøbsliste over alt der skal bruges til den lille nye. Så kan du nemt krydse af på listen, når noget er købt og holde overblik over hvad der mangler.

Find gode lister fra andre nybagte forældre på nettet. De har lige stået i situationen med at skulle købe det hele, så de ved om nogen anden, hvad der skal til. Selv flergangsfødende kan have brug for en huskeliste. Da man hurtigt mister overskuddet til at holde styr på det hele oppe i hovedet. Så brug listen, den kan spare dig for en masse unødigt stress. Det kan også skabe uro og stress, bare det at skulle købe så mange ting, og hvor skal jeg lige finde det hele henne osv.

Det kan være en god ting, at finde en webshop som har det hele. Både babytøj og ting til værelset. Endnu bedre hvis der også kan købes lidt til mor samme sted. Det kan man f.eks. hos Coolshop.dk. De har faktisk en Baby & Barn afdeling, hvor der er alt lige fra babytøj, til autostole, barnevogne og tilbehør.

Et lille udsnit til en huskeliste kan du se her:

  • Babyautostol (til når I skal køre baby hjem fra hospitalet i egen bil eller taxa)
  • Pusleplads og puslehynde
  • Vaskefad/hoved-halefad
  • Engangsvaskeklude eller vådservietter
  • Bleer og stofbleer
  • zinksalve, vatpinde, termometer, blød børste til baby’s hovedbund
  • Tøj, masser af tøj. Mindst fire sæt af hver ting, din baby bruger rigtig meget tøj, hver dag.
  • Forskellige typer sutter, bare fordi du syntes det er en lækker sut, er det ikke sikkert at din baby syntes det. Baby og dig skal prøve jer frem
  • Barnevogn, med tilbehør
  • Babyseng og dyne, pude og fire sæt sengetøj og lagner.