15 fantastiske facts om dit barns første leveår

 

Graviditeten er en mindeværdig tid i en kvindes liv, men det er slutresultatet, der er endnu mere utroligt. Et barns gave er bemærkelsesværdigt, og et nyfødt barn er en af ​​livets mest perfekte kreationer. Deres bitte små hænder og deres dunede hoveder længes efter kys og giver dig ofte lyst til bare at kigge på de små ansigter til evig tid. De får dig til at græde af glæde og ønske, at du kan stoppe tiden for en stund, så du kan nyde det i fulde drag.

Bliv klogere på dit barns første år

Vi ved alle, at evnen til at vokse og føde en baby er mirakuløs. Her kan du læse endnu mere fascinerende fakta om dit barns første år, der vil give dig en ekstra ærefrygt for dit mirakel.

 1. Når din baby er født, har han eller hun 300 knogler, men ingen knæskiver, da de først udvikles senere hen. Til sammenligning har voksne mennesker 206 knogler.
 2. De fleste nyfødte babyer græder uden tårer, indtil de er omkring tre til seks uger gamle.
 3. Ca. 80% af spædbørn er født med et modermærke, enten røde modermærker, som tager deres farve fra blodkar og endda kan forekomme kort efter fødslen, eller pigmenterede modermærker, der altid er til stede ved fødslen.
 4. Spædbørn laver deres første sociale smil mellem fire og seks uger efter fødslen. Så du må hellere have et kamera parat til at dokumentere det store øjeblik, der er en ud af mange milesten i løbet af barnets første år.
 5. De fleste nyfødte mister alt det hår, de er født med inden for 3-4 måneder.
 6. I babyens første tre måneder af livet kan de kun se ting, der er omkring 20-23 centimeter væk. Dette er den perfekte afstand til at se dit ansigt, når du holder og mader din baby, men det lader også ham eller hende fokusere på sine hænder og resten af ​​sin egen krop.
 7. Ifølge forskning fra Helsingfors Universitet anerkender babyer den musik, de hører i livmoderen i op til fire måneder efter fødslen. Hyppigt spillede sange under barnets tid i livmoderen, kan faktisk være med til at berolige dem, når du spiller dem efter fødslen.
 8. Når din baby lærer at grine, kan de grine op til 300 gange om dagen! Voksne derimod, griner kun 60 gange om dagen.
 9. Berøring er en af de mest veludviklede sanser hos nyfødte, og en baby på bare 25 uger kan reagere på berøring. Udviklingen af ​​berøringsfølsomheden begynder i hovedet og strækker sig ned til tæerne, hvorfor babyer tager ting i deres mund.
 10. En baby kan sluge og ånde samtidig, indtil de er syv måneder gamle.
 11. Spædbørn glemmer for det meste de første tre år af deres liv.
 12. En gennemsnitlig baby vil have 2.700 bleskift om året, så du kan ligeså godt få købt et stort sortiment af bleer hjem, så du er forberedt på de mange puslesessioner.
 13. En ny baby vil fratage deres forældre 350-400 timers søvn i det første år. Dette giver op til en hel søvnløs nat om ugen, så sov igennem mens du kan.
 14. En babys hjerne vil være 60% af sin voksen størrelse, når barnet når deres første fødselsdag.
 15. Hvis din baby fortsatte sin første års vækstrate, ville de være 170 meter høje, når de blev voksne. Så det er vidst meget godt, at de sætter tempoet lidt ned efter det første år.